Här berättar vi om stort och smått som händer på Gitarren. Gitarrens förskola i Norrköping arbetar med språkutveckling (SOL), matematik, natur/teknik samt barns/vårdnadshavares inflytande och delaktighet. Detta utövas i ett lustfyllt lärande, genom lek, musik/rörelse och skapande aktiviteter.

2017-02-13

Under en lång period har barnen visat ett stort intresse av att leka hund och katt. Tillsammans bestämde barnen att de ville gå på promenad och se hur många hundar och katter vi kunde hitta i Klockaretorpet. Barnen gick först i ledet och visade vilka vägar vi skulle ta. Innan promenaden gissade var och en hur många hundar och katter vi skulle möta på. Vi mötte på några glada pigga och busiga hundar som vi fick fota.


 Barnen skapar hundar med hjälp av trolldeg. Barnen funderade mycket på varför degen heter trolldeg när de var hundar vi skapade och inte troll. Så en flicka i gruppen döpte om degen till HUNDDEG.

 Barnen arbetade länge med sina skapelser, frågor som diskuterades under aktiviteten var Hur ser hundar ut egentligen? Hur många ögon har de? Hur många ben har de? Har alla hundar svans?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar